Hobhouse Court

 

Location

London SW1, UK

Client

Hobhouse SA

Summary

Collaboration with Arquitectonica. Mixed-use building comprising 19 residential units, 1 400m² office space, 850m² retail, and art gallery within a refurbished Grade 2 listed John Nash building.

Area

6 600 m²

Cost

Confidential

Date

Completion 2018

Description

The proposal is within two very different conditions: the grander scale of the southern Trafalgar Square end, positioned in the Trafalgar Square conservation area, and the smaller scale and more sensitive character parts of the northern end, which greatly contrasts the south and is accordingly located in the St.James’s conservation area.
 

The building façades, whilst distinctly contemporary, sensitively reflect the richness, grain and materiality of the surrounding context. The textured and folded surfaces go a long way in amending the quality of the street that has been compromised by the larger buildings on the eastern side, whilst creating interest through dynamic architecture.
 

The upgrade of Whitcomb Street will enhance the route between two significant London squares.

Credits

Photography: © Adrien Fouéré

© Copyright 2019 Brisac Gonzalez LtdWeb Design By Toolkit Websites